Procédé

PRODUCTIE...Chr. van den Heuvel & Zonen BV produceert reeds meer dan 35 jaar marathon-, presentatie- en dressuurwagens van de hoogste kwaliteit. Ze hebben alle kennis en faciliteiten in huis: hout- en metaalbewerking, wielreparatie, krimpen van ijzer rond wielen, lassen, snijden, uitrichten, alles onder één dak. Een overzicht van de huidige productie van rijtuigen vindt u onder de knop nieuwe rijtuigen.

RESTAUREREN...Een rijtuig restaureren is het zoeken naar authenticiteit. Immers u wilt het rijtuig weer zien in de staat zoals het was in de tijd dat het oorspronkelijk gemaakt werd. Omdat bijna alle antieke rijtuigen, die nog op de weg komen, stammen uit de tijd tussen ca. 1850 en 1930 gaat het dus over rijtuigen van 80 tot 160 jaar oud. In de tussenliggende periode is het rijtuig vaak van eigenaar gewisseld en is er in de loop der jaren veel aan onderhouden maar ook vaak aan gewijzigd, en soms niet ten goede. Chr. van den Heuvel streeft er naar, aan de hand van een uitgebreid documentatiebestand en literatuur, de oorsponkelijke staat te achterhalen. Een volledige restauratie duurt ca. 1 jaar. Wilt u lezen wat er allemaal bij komt kijken lees dan hier een artikel dat in 2005 werd gepubliceerd in Paard & Spul.

REPAREREN...Of het nu een klassiek rijtuig is of een moderne marathon- of recreatiewagen, Chr. van den Heuvel zorgt voor vakwerk in alle reparatiewerk en schadeherstel. 

ZELF RESTAUREREN...Wie zelf een rijtuig wil restaureren kan bij Chr. van den Heuvel terecht voor authentieke onderdelen, maar ook voor de verdere benodigdheden zoals biezentrekkers, rijtuigklinken, lamoenen en disselbomen, lamoenbeslag en spinnenkoppen. U krijgt er bovendien gedegen advies en instructies bij.